I G L U   S o f t w a r e

Szövegdoboz: Szoftverkészítés – Tervezés – Megvalósítás – Üzemeltetés

    Ambuláns rendelői adminisztráció

(betegnyilvántartás, leletkészítés, recept felírás, számlázás, beutalók, nyilatkozatok, jelentések készítése - teljes magánrendelői adminisztráció.)

A program egyszerű módon valósítja meg egy tetszőleges  szakrendelés alap adminisztrációját. Használatával könnyen nyilvántarthatóak, visszakereshetőek a betegek személyi, vizsgálati adatai, az összes adminisztrációs feladat elvégezhető.

 Megjelenésenként gyorsan, praktikusan rögzíthetőek az orvosi, vizsgálati adatok (panasz, lelet, diagnózis, javaslat szövegmezők, sablonok használata). A rögzített napló adatok alapján többféle, választható formátumú lelet nyomtatható. Megjelenésenként több recept rögzíthető, nyomtatható, a vény felíró modul rendelkezik a OEP minősítéssel.

Az információk az adattárból könnyen és gyorsan előkereshetőek nem csak a személyi adatok közül, hanem a megjelenés adatokból is, a keresés akár szövegrészletre is történhet.

A program kialakításánál a fő cél az egyszerű kezelhetőség, az áttekinthetőség, valamint az adminisztrációs munka gyorssá tétele volt. Ennek érdekében az orvosi gyakorlatban figyelembe vehető adatok köre racionalizálásra került (minimális a kötelezően kitöltendő adatok száma), a leletek sablonok használatával gyorsan elkészíthetőek.

Megjelenésenként az adatbázishoz különböző típusú fájlok csatolhatóak (képek, DOC fájlok, szkennelt fájlok.), amik közvetlenül a programból is megnyithatóak.  

Egy pácienshez tetszőleges számú lelet adata rögzíthető, azok dátumok alapján, vagy a szövegek alapján könnyen visszakereshetőek, ellenőrizhetőek.

Lelet (ambuláns lap) nyomtatása különböző formátumokban történhet (keskeny, A4, embléma nyomtatás, előnyomott papír használata, fotó nyomtatása), a leletek tartalma beállítható. A lelet mellett lehetséges receptcímzés, vagy sablonból választott recept nyomtatása, valamint laborvizsgálati adatlap készítése is.

IGLU Software

Recept készítése történhet egyedileg is, valamint sablonok alapján is. A gyógyszer és a gyógyászati segédeszköz törzsek frissítése az Internetről havonta letölthető frissítő fájlokkal történik, a modul rendelkezik az OEP minősítéssel. A frissítések az OEP törzsek frissítését, jogszabálykövetést, és a program eseti fejlesztéseit tartalmazza.

A program moduláris felépítésű, a betegkarton képernyőről többféle megjelenés típus érhető el, azaz egy páciens adatbázishoz több szakrendelés adata is illeszthető, az megfelelő ambuláns lap mellett különböző beutalók, nyilatkozatok nyomtathatóak.

 

Þ Általános rendelő (bármely szakrendelés használhatja: szemészet, bőrgyógyászat, fülészet, pszichiátria, stb., a beállításoktól függően)

Þ Nőgyógyászat ... ->  Itt a megjelenés adatok kiegészülnek szülészeti anamnézis adatokkal, cytológiai kérőlap kezeléssel, valamint regisztrálható egy terhességi ultrahang modul.

Þ Általános vizsgálat + Gyógyászati segédeszköz forgalmazás. Ehhez külön illeszthető számlázás és készletkezelési modul.

Þ Fogászat ... ->  Speciálisan a fogászati tevékenységek adminisztrálására alkalmas verzió.

 

 

Szövegdoboz: Páciens KARTON képernyő
Szövegdoboz: Páciens NAPLÓ : Általános rendelő

Terhességi ultrahang modul : A nőgyógyászati megjelenéshez választható modul: petezsák, embrió, magzati vizsgálati adatok, általános nőgyógyászati UH adatok.  UH modul dokumentáció (DOC)

Audiológia modul: adatlap. Küszöb-audiometria, gyse számlázás, és készletkezelés.

Szemüveg modul: recept, munkalap modul = munkalapok (kiegészíthető: előleg és végszámlák készítése, készletkezeléssel)

Ortopédia modul Munkalapok, méretlapok, gyártási folyamat ellenőrzése.

Számlázás : Készíthetőek a páciens adatbázistól független számlákat, a páciens kartonhoz kapcsolva, és felírt gyógyászati segédeszköz vények alapján automatikus számla készíthető.   Számla modul (DOC)

Készletkezelési modul : saját forgalmazott cikktörzzsel, vagy gyógyászati segédeszköz számlákkal együttműködő készletnyilvántartás, beállítható a gyári szám szerinti eszköz nyilvántartás.  Készlet (DOC)

 

+ Tetszőleges szakma-specifikus adatlapok:Újabb adatlapok fejleszthetőek, leletbe illeszthetőek.

Szövegdoboz: Recept felírás
Szövegdoboz: Gyógyszer keresés
Szövegdoboz: Páciens napló: NŐGYÓGYÁSZAT
Szövegdoboz: Páciens napló: GYSE forgalmazás
Szövegdoboz: Lelet nyomtatás beállításai 
Szövegdoboz: Lelet nyomtatási kép
Szövegdoboz: Szemüveg recept
Szövegdoboz: Szemüveg munkalap
Szövegdoboz: Terhességi UH
Szövegdoboz: Audiológia—Küszöb-audiometria
Szövegdoboz: Számlázás
Szövegdoboz: Készletkezelés