I G L U   S o f t w a r e

Nyitólap

Termékek, szolgáltatások

Letöltések

MediaLb - Gyűjtemény

 

Szoftverkészítés – Tervezés – Megvalósítás – Üzemeltetés

   A program célja olyan katalógus kezelése, amellyel tetszőleges nyilvántartás megvalósítható, a tárolt adatok mellett lehetőség van számítógépes dokumentumok kapcsolására, azok megjelenítésére. A programmal nyilvántartásba vehetők tervek, levelek, dokumentációk, ezek példányai, számítógépes változatai.

   A programmal profilokra szabott adatbázisok alakíthatóak ki, profiltól függően elnevezhetjük a rögzíthető adatelemeket. Ugyanaz a program alkalmas dokumentumtár, levéltár, médiatár kialakítására, elszámolások, de akár eszköznyilvántartásra, így a program több célra is használható. Ugyanazt a programot használva a bejelentkezés után dönthetjük el, hogy melyik nyilvántartást, melyik profilt akarjuk használni.

 

A katalógustétel fő adatai mellett (Cím, év, szerző, stb.) tetszőleges, előre definiált kiegészítő adat rögzíthető, a jellemzés kiegészíthető tárgyszó kapcsolattal is. Katalógustételenként több számítógépes fájlt kapcsolhatunk (dokumentumok, táblázatok, képek, videók, stb.), azokat a programból meg is nyithatjuk. A program alkalmas CD lemez nyilvántartás készítésére automatikus fájl lista felolvasással, visszakeresési lehetőséggel.

   A katalógus kialakításakor lehetőség van a tételek egymáshoz való kapcsolásához, könnyen kialakítható egy hivatkozás rendszer.

   A nyilvántartásban rögzített adatok bármelyike részt vehet a keresésekben, akár egy rögzített szótöredékre, vagy fájl név részletre is végezhetünk keresést, a keresések eredménye listázható, exportálható. A program választható funkcióinak nagy részét a keresési lehetőségek jelentik.

  A program lehetőség ad arra is, hogy egy - egy katalógustételhez több példány adatait (dokumentációk, tervek, CD lemezek) is rögzítsük, ebben az esetben a dokumentumok kölcsönzését is elvégezhetjük, rögzíthetjük a kölcsönzőket, figyelemmel kísérhetjük az állomány mozgását (könyvtári funkció). A példányt fogalma azonban szabadon értelmezhető, itt akár a katalógustétel eseménynaplója is szerepeltethető (például eszköznyilvántartás esetén a javítási számlák adatai.).

   A programot elsősorban azok használhatják eredménnyel, akik valamilyen nyilvántartást akarnak vezetni, s amelyet ki akarnak egészíteni az elektronikus médiumok, fájlok nyilvántartásával. Dokumentumtár esetében nyilvántarthatóak a polcokon tárolt dokumentációk, de azok elektronikus másolatai is.

A program hálózatos környezetben is üzemeltethető, több adatbázist (nyilvántartást) és több felhasználót feltételezve az irodában, a cégnél használatos elektronikus dokumentációk könnyen megoszthatóak. A kialakított nyilvántartást megoszthatjuk a kollegákkal (jogosultsági szintek), valamint ők is megoszthatják a maguk nyilvántartását, könnyen kialakítható egy irodai információs rendszer, a vezető, a beosztottak bármikor hozzáférhetnek a számukra biztosított nyilvántartáshoz, elektronikus dokumentációkhoz. 

Program referenciák:

· Debreceni Logisztikai Központ (DELOG Kft.)

· Debrecen Megyei Jogú Polgármesteri Hivatal (Ellátási Osztály)

M e d i a L i b

Általános katalogizáló és nyilvántartó program


Katalogizálás, Nyilvántartás, Archiválás, Kölcsönzés

Dokumentum,  Irat,  Könyv, CD lemez, Tetszőleges gyűjtemény