I G L U   S o f t w a r e

Nyitólap

Termékek, szolgáltatások

Letöltések

 

Szoftverkészítés – Tervezés – Megvalósítás – Üzemeltetés

  

   A program célja olyan katalógus kezelése, amellyel tetszőleges nyilvántartás megvalósítható, a tárolt adatok mellett lehetőség van számítógépes dokumentumok kapcsolására, azok megjelenítésére. A programmal nyilvántartásba vehetők tervek, levelek, dokumentációk, ezek példányai, számítógépes változatai.

   A programmal profilokra szabott adatbázisok alakíthatóak ki, profiltól függően elnevezhetjük a rögzíthető adatelemeket. Ugyanaz a program alkalmas dokumentumtár, levéltár, médiatár kialakítására, elszámolások, de akár eszköznyilvántartásra, így a program több célra is használható. Ugyanazt a programot használva a bejelentkezés után dönthetjük el, hogy melyik nyilvántartást, melyik profilt akarjuk használni a beállított jogosultságnak megfelelően.

 

A katalógustétel fő adatai mellett (Cím, év, szerző, stb.) tetszőleges, előre definiált kiegészítő adat rögzíthető, a jellemzés kiegészíthető tárgyszó kapcsolattal is. Katalógustételenként több számítógépes fájlt kapcsolhatunk (dokumentumok, táblázatok, képek, videók, stb.), azokat a programból meg is nyithatjuk. A program alkalmas CD lemez nyilvántartás készítésére automatikus fájl lista felolvasással, visszakeresési lehetőséggel.

   A nyilvántartásban rögzített adatok bármelyike részt vehet a keresésekben, akár egy rögzített szótöredékre, vagy fájl név részletre is végezhetünk keresést, a keresések eredménye listázható, exportálható. A program választható funkcióinak nagy részét a keresési lehetőségek jelentik.

  A program lehetőség ad arra is, hogy egy - egy katalógustételhez több példány adatait (dokumentációk, tervek, CD lemezek) is rögzítsük. A példányt fogalma azonban szabadon értelmezhető, itt akár a katalógustétel eseménynaplója is szerepeltethető (például eszköznyilvántartás esetén a javítási számlák adatai.).

   A programot elsősorban azok használhatják eredménnyel, akik valamilyen nyilvántartást akarnak vezetni, s amelyet ki akarnak egészíteni az elektronikus médiumok, fájlok nyilvántartásával. Dokumentumtár esetében nyilvántarthatóak a polcokon tárolt dokumentációk, de azok elektronikus másolatai is.

A program hálózatos környezetben is üzemeltethető, több adatbázist (nyilvántartást) és több felhasználót feltételezve az irodában, a cégnél használatos elektronikus dokumentációk könnyen megoszthatóak. A kialakított nyilvántartást megoszthatjuk a kollegákkal (jogosultsági szintek), valamint ők is megoszthatják a maguk nyilvántartását, könnyen kialakítható egy irodai információs rendszer, a vezető, a beosztottak bármikor hozzáférhetnek a számukra biztosított nyilvántartáshoz, elektronikus dokumentációkhoz. 

Program referencia:

· Debrecen Megyei Jogú Polgármesteri Hivatal (Ellátási Osztály)

Információkezelés , Adatnyilvántartás, Katalogizálás

Feladat, Dokumentum, Irat, Könyv, Bélyeg, CD lemez, Múzeumi gyűjtemény, Levéltár, tetszőleges katalógus számítógépes nyilvántartása.

 

Általános katalogizáló és adatnyilvántartó program

Példa egy könyv katalógus kialakítására

Adatbázis választás a MeMeX programban

Mivel a program által kezelt adatbázis beállításai változtathatóak, így akár egy gyűjteményi katalógus mellett akár még tűzoltó készülékek, egyedi feladatok, specializált iratok nyilvántartása is kialakítható.

Az adatbázis tartalma mellett az ehhez tartozó kezelőfelület is az adminisztrátor által beállítható.

Tűzoltó készülékek nyilvántartása

Egyedi iratnyilvántartás

A MeMeX programban a minden rögzített adatra többféle keresés van kialakítva: szó, szórészlet előfordulás, csoportosított előfordulások, valamint egy összetett kereső rész, ahol több feltételt vizsgálva kérhetünk kereső táblázatot, nyomtatott listát, vagy export lehetőséget.

Összetett keresés / listázás beállításai

Bélyeg katalógus

Film katalógus

Múzeumi gyűjtemény katalógus

Számlák nyilvántartása