I G L U   S o f t w a r e

IGLU Software

Szoftverkészítés – Tervezés – Megvalósítás – Üzemeltetés

 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT) használó intézmények köre hamarosan tovább bővül: 2020. január 1-ig, majd 2020. június 1-ig minden nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónak el kell végeznie a csatlakozással kapcsolatos teendőit.

https://e-egeszsegugy.gov.hu/maganszolgaltatoi-csatlakozas-2019

A technikai csatlakozás lépései (2020.06.01-ig) :

https://e-egeszsegugy.gov.hu/maganszolgaltatoi-csatlakozas-2019

EESZT_Muszaki_Csatlakozas_megvalosítása.pdf

https://e-egeszsegugy.gov.hu/ekapu

1,    A csatlakozási kérelem befogadását követően az EESZT üzemeltetője regisztrálja a az adminisztrátorként megadott személyt az EESZ rendszerben, és ezzel egy időben létrehoz a kapcsolódáshoz szükséges biztonsági tanúsítványt. Ennek megtörténtéről az EESZT üzemeltetője email értesítést küld a belépéshez szükséges információkkal.

2,    Az azonosításhoz szükséges eSzemélyi igazolvány kiváltása minden olyan munkatársnak, aki a későbbiekben

                       - az EESZT-be adatot tölt fel, vagy

                       - eReceptet ír, illetve

- a csatlakozási nyilatkozat 5. pontjában meghatározott jogosultság                             adminisztrátor

3,    eSzemelyi kártya olvasó beszerzése minden munkaállomáshoz, ahol létrejön betegforgalom (ehhez ajánlható a “Reiner cyberJack® RFID standard HUN” nevű készülék.)

               https://e-egeszsegugy.gov.hu/hu/eszemelyi

4,    A kártyaolvasóhoz le kell tölteni az illesztő programot (driver), és azt telepíteni kell, ez a következő oldalról tölthető le:

               https://www.kartyaolvaso.hu/termektamogatas

5,    E-Szig kliens program letöltése és telepítése:

               https://eszemelyi.hu/kartya_funkcioi/kartyaolvaso_alkalmazas

   Ezt a lépést követően célszerű a számítógépet újraindítani, és az e-szig kártya használata előtt mindig legyen elindítva az e-szig kliens program.

6,    Ágazati portálon belépve felhasználó aktiválás.

                              https://portal.eeszt.gov.hu/hu/bejelentkezes-eszig

7,    SSL tanúsítvány letöltése felhasználó név megadását követően :

               https://portal.eeszt.gov.hu/hu/bejelentkezes-eszig

   A belépéshez az eSzig kliensnek telepítve kell lennie a számítógépen, és a szolgáltatásnak futnia kell, különben a "BEJELENTKEZÉS" gombra kattintva a böngésző "Nincs kapcsolat" hibaoldala fog megjelenni.

   Ki kell választani az intézményt, majd válasszuk az „EESZT SSL tanúsítvány letöltése” menüpontot, majd a „Letöltés” nyomógombot.

   A tanúsítvány telepítéséhez szükséges lesz egy SMS-ben kapott jelszóra.

8,    Az ágazati portálon felhasználó hozzárendelése :

                  VMATRIX_Kezelesi_Tajekoztato.pdf

9,    A tanúsítvány sikeres telepítésének az ellenőrzése egy ellenőrző program futtatásával történik, amit innen tud letölteni :

https://e-egeszsegugy.gov.hu/web/ekapu-portal/letoltesek

 

Először a rendelőnek kell regisztrálnia magát a NEÁK rendszerében, ezt 2019. december 31-ig kell megtenni, ami adminisztrációs lépésekből áll.

* „E-kapu”-n való bejelentkezés után egy csatlakozási nyilatkozat kitöltése, nyomtatása, aláírása.  (a szoftver megnevezésénél az „IGLU magánrendelői program” névnek kell szerepelnie, a fejlesztői listából pedig kiválasztható az „IGLU Software Bt.”, program verziószámot nem szükséges megadni - a nyomtatvány kitöltéséhez szükséges a egyéb információk a  https://e-egeszsegugy.gov.hu/ oldalon érhetőek el.)

             + Urlapkitoltesi_utmutato_EESZT.pdf

* Társas vállalkozásoknak aláírási címpéldány másolatának a csatolása - egyéni vállalkozóknak személyi igazolvány másolata.

* Két hónapnál nem régebbi cégkivonat ( a https://www.e-cegjegyzek.hu/  oldalról kikereshető, letölthető, nyomtatható, egyéni vállalkozók számára ez pedig a https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/ oldalról elérhető.)

Ezt a három nyomtatott dokumentumot szükséges postázni az ÁEEK címére.

              Állami Egészségügyi Ellátó Központ

              1525 Budapest 114 Pf. 32.

                 Kérjük, a borítékra írják rá: „EESZT csatlakozás”

*

Ezt követően szükséges 2020. június 1-ig az adatközlés elindítása, a technikai csatlakozás kialakítása, amihez folyamatosan kerülnek az IGLU programba a szükséges bővítések, a havonkénti frissítések és ez az oldal tájékoztatásokat is tartalmaznak majd az addig szükséges lépésekről

Az IGLU Software is csatlakozott az EESZT fejlesztéséhez, a jogosultságokat megkaptuk, a fejlesztési munka elkezdődött. Mindent próbálunk úgy kialakítani, hogy a megszokott rendelési adminisztrációban ez ne jelentsen semmilyen többletet, vagy bármilyen fennakadást, megmaradjon a megszokott kényelmes kezelés.